Vragen op een rij

Natuurlijk heeft u vragen als u de aanschaf van een scootmobiel overweegt. In de loop der jaren hebben wij al veel vragen van klanten gekregen. Deze hebben we op een rij gezet voor u, met alle antwoorden erbij. Misschien kunt u hier alvast extra informatie uit halen.

Heeft u een vraag die u hier niet tegenkomt, of waar u meer informatie over wilt? U kunt ons altijd bellen op
0800 90662. Of vul het online vragenformulier in. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden:

Zijn er kosten verbonden aan een vrijblijvende proefrit of advies?

Nee een vrijblijvende proefrit of advies zijn geheel gratis.

terug naar boven

Heb ik een rijbewijs nodig om op een scootmobiel te rijden?

Nee, u heeft geen rijbewijs nodig om op een scootmobiel te rijden. Heeft u echter langere tijd niet aan het verkeer deelgenomen dan raden u wel aan om wat rijlessen te nemen. Dit kan op onze testbaan.

terug naar boven

Hoever kan ik rijden met een scootmobiel?

De actieradius van uw scootmobiel staat aangeven in de handleiding, maar is afhankelijk van het gewicht van de bestuurder, de buiten temperatuur, de ondergrond en de grootte en conditie van de accu.

terug naar boven

Geeft u ook onderhoudsservice als ik geen servicecontract heb?

Ja, bij een probleem met uw scootmobiel komt één van onze monteurs langs, ook als u geen servicecontract heeft. De rekening wordt dan ter plekke opgemaakt. Het is belangrijk om te weten dat onderhoud van uw scootmobiel voor uw eigen veiligheid is.

terug naar boven

Hoe moet ik mijn scootmobiel onderhouden?

Onderhoud verlengt de levensduur van uw scootmobiel. Laat uw scootmobiel regelmatig nakijken, dit garandeert uw veiligheid en comfort. Houdt uw scootmobiel schoon. Als uw scootmobiel buiten staat dek deze dan af als het regent. Gebruik altijd de bijgeleverde acculader en volg de aangegeven laadprocedure.

terug naar boven

Past een opvouwbare scootmobiel in mijn auto?

Wanneer u een proefrit maakt - bij u thuis of in de showroom - kunt u ook altijd kijken en passen of de opvouwbare scootmobiel in uw kofferbak of op de achterbank van uw auto past.

terug naar boven

Hoe weet ik welke scootmobiel voor mij geschikt is?

Wij adviseren altijd om eerst een proefrit te maken voordat u overgaat tot aanschaf van een scootmobiel. U kunt dan in alle rust kijken welke scootmobiel het beste aan uw wensen en eisen voldoet. Deze proefrit kunt u bij u thuis maken of in een showroom. Neem hier de tijd voor.

terug naar boven

Waar moet ik mijn scootmobiel verzekeren?

Als verkeersdeelnemer bent u verplicht om uw voertuig (dus ook uw scootmobiel) te verzekeren. WA is verplicht, maar All Risk is ook mogelijk. Er wordt dan verzekeringsplaatje achterop de scootmobiel bevestigt. Wij kunnen deze verzekering voor uw regelen. Bel met 09 24 80 803 en een van onze medewerkers helpt u verder.

terug naar boven

Waar mag ik rijden?

Scootmobielen mogen zowel op de rijbaan als op de stoep rijden. Behalve op autowegen en autosnelwegen.Op het fietspad heeft u dezelfde rechtspositie als een fietser, op de stoep heeft u dezelfde rechtspositie als een voetganger. Pas wel uw snelheid aan als u op de stoep rijdt. De maximum snelheid voor het rijden op een stoep of op het voetpad is 6 kilometer per uur. Op het (brom) fietspad binnen de bebouwde kom mag u tot 30 km/uur rijden. Als u buiten de bebouwde kom rijdt mag u tot een snelheid van 40 km/uur rijden.

terug naar boven

Wat moet ik doen als ik met pech sta?

Veel leveranciers hebben een speciale servicedienst die u kunt bellen in geval van pech. Deze service geldt ook vaak in het weekend of in de avond.

terug naar boven

Ik ben wat zwaarder, is er ook een scootmobiel voor mijn gewicht?

Er zijn ook scootmobielen voor grotere of zwaardere mensen te koop: bredere stoelen, zwaardere componenten maken dat er ook voor zwaardere mensen goede oplossingen zijn.

terug naar boven

Mag mijn opvouwbare scootmobiel mee in het vliegtuig?

Ja, een opvouwbare scootmobiel mag mee in het vliegtuig, mits hij lekvrije, gesloten accu's heeft. Informeer vooraf bij uw luchtvaartmaatschappij naar de mogelijkheden.

terug naar boven

Hoe moet ik mijn scootmobiel opladen?

Bij de scootmobiel zit een acculader waarmee u de scootmobiel kunt opladen. Deze lader stopt vanzelf met laden als de accu vol is. Een lege accu duurt circa 10 uur om te laden, het is daarom verstandig om dit 's nachts te doen. U dient de laadcyclus niet onderbreken.

terug naar boven

Mijn scootmobiel rijdt te langzaam, hoe kan dat?

1. Controleer of de snelheidsregelaar op het dashboard goed is ingesteld?
2. Controleer of de accu's goed opgeladen zijn?
3. Staat de high/low schakelaar op het dashboard op high?

terug naar boven

Mijn scootmobiel doet het niet. Wat kan de oorzaak zijn?

1. Controleer of de laadstekker in de scootmobiel zit? Als dit zo is dan is de scootmobiel uitgeschakeld en kan hij niet rijden. Verwijder de laadstekker en maak opnieuw contact.

2. Controleer of de scootmobiel niet in de vrijloop staat. In de vrijloop kunt u de scootmobiel wel voortduwen, maar de motor doet het niet. Zet de scootmobiel uit de vrijloop (zie handleiding).

3. Indien u de scootmobiel aan laat staan zonder te rijden, dan zal het contact na ongeveer 5 minuten automatisch uitschakelen. Door de sleutel of schakelaar in de UIT-AAN-positie te zetten zal de scootmobiel weer rijden.

4. Controleer de thermische zekering (indien aanwezig). Sommige scootmobielen zijn voorzien van een thermische zekering. Dit is een zwart pennetje onder de stoel van de scootmobiel. Als u deze indrukt zal de scootmobiel weer rijden.

5. Zijn de accu's leeg? Dit kunt u zien op de indicator. Laad de accu's op volgens de voorgeschreven procedure.

6. Zijn de accu's versleten? Als de scootmobiel in actieradius en snelheid achteruit gaat dan is het raadzaam de accu's te vervangen.

terug naar boven

Hoe lang gaan accu's mee?

De accu's zijn de brandstof voor uw scootmobiel. Gedurende de jaren van gebruik van de scootmobiel moeten een aantal keren de accu's vervangen worden. Accu's gaan normaal gesproken 6 tot 24 maanden mee, afhankelijk van wijze van laden en de intensiteit van gebuik.

terug naar boven