Scootmobiel in de trein

Een scootmobiel biedt mobiliteit aan iedereen die moeite heeft met lopen. Wanneer lopen moeizaam gaat, worden een aantal dingen minder vanzelfsprekend om te doen. Bijvoorbeeld even snel naar de supermarkt of de apotheek lopen. Of even de hond uitlaten in het park. Een scootmobiel biedt dan enorme vrijheid, want ondanks uw verminderde mobiliteit, blijft u toch mobiel omdat u overal naar toe kunt rijden. Als u een opvouwbaar model heeft, kunt u uw scootmobiel in de auto meenemen in uw kofferbak. Blijft u liever op uw scootmobiel zitten tijdens het reizen? Wist u ook dat u met uw vaste of opvouwbare scootmobiel in de trein kunt meereizen?

Met de scootmobiel in de trein!

U kunt met de scootmobiel in de trein, ook als uw voertuig niet opvouwbaar is. Dat betekent dat u gewoon zittend op uw scootmobiel, met de trein kunt reizen. Wilt u een dagje op bezoek bij verre vrienden? Wilt u een weekendtripje naar een andere stad? Onder enkele voorwaarden is het gewoon mogelijk om met uw scootmobiel in de trein te reizen:

  • Uw vaste of opvouwbare scootmobiel mag niet groter zijn dan 150 centimeter lang en 85 centimeter breed
  • Er moet genoeg manoeuvreerruimte beschikbaar zijn in de trein. Uiteraard moet er ook voldoende ruimte beschikbaar zijn op het perron
  • Er dient een stationslift te zijn die groot genoeg is voor uw scootmobiel
  • U moet zelf de trein in- en uitrijden (of u vraagt een vriend of kennis die u hierbij helpt)
  • Wanneer er iets niet in orde is met uw scootmobiel en dit levert gevaar op voor andere reizigers, kan een medewerker u verzoeken de trein te verlaten

Als u met uw scootmobiel in de trein wilt, raden wij u aan om van te voren met de maatschappij van het openbaar vervoer te bellen of een e-mail te versturen waarin u uw vragen stelt. Op deze manier bent u zeker van de voorwaarden die gelden bij een treinrit.

Meer informatie over scootmobielen? Bel Mobilae!

Wilt u meer informatie over scootmobielen? Dan kunt u bellen naar 0800 90662. Wij informeren u graag verder!