Scootmobiel vervoeren

Scootmobielen zijn er in vaste en opvouwbare modellen. Een vaste scootmobiel staat erom bekend dat het wat groter en stabieler is. Deze modellen beschikken meestal over een grotere actieradius waardoor ze geschikt zijn om lange afstanden mee af te leggen. Een vaste scootmobiel is robuust en in tegenstelling tot een opvouwbaar model, iets minder wendbaar vanwege het formaat. Een opvouwbare scootmobiel is namelijk compacter waardoor u gemakkelijk kleinere draaicirkels kunt maken. Hierdoor zijn de opvouwbare modellen ook erg geschikt om in kleinere ruimtes, zoals binnen in huis te gebruiken. Het allergrootste voordeel van een opvouwbare scootmobiel is natuurlijk dat deze opgevouwen kan worden. Wilt u uw scootmobiel vervoeren omdat u bijvoorbeeld vaak op vakantie gaat of een liefhebber bent van stedentripjes? Kies dan voor een opvouwbaar model. U kunt namelijk heel simpel uw opvouwbare scootmobiel vervoeren met de auto of de bus! 

Voordelen opvouwbare scootmobiel

Als u graag op vakantie gaat of weggaat met de auto, bus of trein, biedt de opvouwbare scootmobiel veel voordelen:

  • Met het grootste gemak kunt u uw scootmobiel vervoeren, want een opvouwbare scootmobiel is erg licht!
  • Daarnaast zijn deze scootmobielen compact en wendbaar waardoor u eenvoudig kunt rijden op smallere paden (denk hierbij aan het bos, het park, duinweggetjes, zandpaden etc.)
  • Ook in uw vakantiehuis kunt u gebruik maken van uw scootmobiel
  • Een opvouwbare scootmobiel is in een mum van tijd op- en uitgevouwen!

Scootmobiel vervoeren met een ander voertuig

Een opvouwbare scootmobiel kunt u gemakkelijk meenemen omdat deze erg compact is en weinig weegt. Een vaste scootmobiel vervoeren behoort ook tot de mogelijkheden als u op vakantie gaat. Echter moet u er dan wel rekening mee houden dat u van te voren een aanhangwagen moet huren. Dat kan in sommige gevallen via de gemeente. Een nadeel is dat in het buitenland andere snelheden gelden voor aanhangwagens. Ook verzorgen sommige vliegmaatschappijen een extra service voor minder mobiele mensen waardoor zij hun scootmobiel kunnen meenemen in het vliegtuig. Maar dan moet u er op letten dat u voor de juiste maatschappij kiest en geen low-budget vliegmaatschappij. Een vaste scootmobiel vervoeren kan dus in sommige gevallen wel mogelijk zijn, maar brengt veel werk en hogere kosten met zich mee. 

Tip: Wilt u uw scootmobiel meenemen naar het buitenland, informeer dan vooraf of uw scootmobiel oplader ook geschikt is voor uw bestemming.  

Mobilae geeft advies op maat!

Bent u er niet over uit of u een vaste of een opvouwbare scootmobiel wilt aanschaffen? Neem dan contact op met Mobilae. Wij beschikken namelijk over deskundige adviseurs die u kunnen informeren en advies op maat kunnen geven. Wij kijken met u mee en bieden de beste oplossing aan voor uw situatie! Bel 0800 90662 voor meer informatie!