Scootmobiel opladen

Wanneer u een scootmobiel zoekt, zult u zich ongetwijfeld afvragen wat nu zo fijn is aan dit populaire voertuig. Als mobiliteitsspecialist kunnen wij u natuurlijk een hele reeks van voordelen opsommen waarom mensen die minder mobiel zijn, al snel kiezen voor het gemak van een scootmobiel. Maar het is ook goed om erbij stil te staan dat een elektrische scootmobiel duurzamer is dan bijvoorbeeld een auto. Dat komt doordat een scootmobiel niet op brandstof rijdt en dus geen schadelijke stoffen uitstoot. Benzine en diesel zijn brandstoffen waar het milieu mee wordt aangetast; een elektrische scootmobiel daarentegen, rijdt niet op brandstof. U moet een scootmobiel opladen om ermee te kunnen rijden.

Scootmobiel opladen is beter voor het milieu

Dat u een elektrische scootmobiel eerst moet opladen, is natuurlijk vanzelfsprekend omdat het werkt op elektriciteit. Er zijn dan ook op diverse plaatsen oplaadpunten beschikbaar waar uw scootmobiel kan opladen wanneer dit nodig is. Waar kunt u uw scootmobiel opladen dan? Denk aan verzorgingstehuizen of stallingen die beschikbaar worden gesteld om scootmobielen te stallen.

Andere voordelen van scootmobielen

Naast het feit dat een elektrische scootmobiel duurzamer is dan vele andere voertuigen, zijn er nog een aantal grote voordelen aan verbonden. Wij hebben deze voor u op een rij gezet!

  • In de eerste plaats bent u weer mobiel met een scootmobiel. U kunt zorgeloos naar buiten en uw dagelijkse dingen blijven doen. De huisarts, het winkelcentrum of het park; u kunt weer overal heen!
  • Daarnaast bent u helemaal onafhankelijk wanneer u een scootmobiel gebruikt. U hoeft geen rekening te houden met andere mensen omdat u geen hulp van anderen nodig heeft. Het mooie aan een scootmobiel is dat deze eenvoudig te bedienen is. U kunt geheel zelfstandig op pad met uw scootmobiel!
  • De vrijheid is een voordeel dat niet achterwege gelaten mag worden. Met een scootmobiel bepaalt u zelf waar u heen gaat, wanneer u dit doet en hoelang u erover doet. U kunt gaan en staan waar u wilt!
  • Een ander voordeel is dat u in sommige gevallen in aanmerking kunt komen voor een Persoonsgebonden Budget (PGB) dat de overheid strekt aan burgers die om medische redenen een mobiliteitsproduct nodig hebben. Kunt u niet zonder u scootmobiel? Dan bestaat de kans dat u in aanmerking komt voor een subsidie waarmee u zelf uw scootmobiel kunt aanschaffen.

Meer informatie over scootmobiel opladen?

Wilt u een scootmobiel kopen en graag meer informatie over de kosten, het onderhoud, het opladen of andere zaken omtrent mobiliteitsproducten? Bel 0800 90662 en Mobilae helpt u graag verder!