Scootmobiel verzekering

Een scootmobiel is een investering voor in de toekomst. Wanneer u een goede scootmobiel aanschaft, verwacht u dat u er nog jaren van gaat genieten. Een scootmobiel hoort dan ook stevig en kwalitatief te zijn. Een stevige scootmobiel verzekerd u ervan dat uw investering dubbel en dwars waard is geweest. Toch is het niet zo gek dat veel mensen die voor een mobiliteitsgoed kiezen, dit laten verzekeren door een betrouwbare verzekeringsmaatschappij. Een scootmobiel verzekering wil absoluut niet zeggen dat uw scootmobiel niet van deugdelijke kwaliteit zou zijn; in tegendeel, hoe beter uw voertuig, hoe slimmer het is om een scootmobiel verzekering af te sluiten. Eigenlijk kunt u het vergelijken met de verzekering van uw auto. Met een verzekering dekt u schade die kan ontstaan bij uzelf en bij anderen.

Scootmobiel verzekering

Met een scootmobiel wilt u zorgeloos kunnen genieten van uw vrijheid en mobiliteit. Dit betekent dat u overal heen wilt en dus gebruik zult gaan maken van het verkeer. Fietspaden, wegen en de meeste openbare gebouwen zoals winkelcentra zijn immers toegankelijk voor bestuurders. Hierbij is het wel van belang dat u bekend bent met de verkeersregels.

Scootmobielen in België hoeven niet apart verzekerd te worden. Dus geen verzekeringsplicht. Deze producten zijn veelal opgenomen in de zgn. "familiale" verzekering. Mobilae onthoudt zich van iedere vorm van verzekering op het verkochte/geleverde product, de klant is hiervoor hoofdelijk aansprakelijk. Mobilae adviseert de klant de eigen "familiale" verzekering te controleren ivm de verzekeringsdekking hieromtrent.